2009. június 1., hétfő

15-16. nap

Sziasztok!

Remelem az otthoni harmas unnepen kipintetek Magatokat. Itt ma nem volt unnep, es a pihenes is csak delutanra maradt.
Vissza a tegnaphoz. Szepen indult. Hajnali 1/2 hatkor utra keltem (nemet tarsammal) es atsetaltunk Boadillaba. Ez 8 km. Mivel tegnap reggel volt elso mellekhelyiseges AHA elmenyem (aha, nincs papir), igy e szomszedos falucskaban betertem az eppen ebredezo Albergueba. Azonnal reggelit is kaptunk. Ilyen az elet, bar elrontotta a kepet, hogy bedontottek egy busznyi Camino light-ot is. Tovabb is alltubk. Nagyon szep uton ertunk be Fromistaba, a Kastilliai ontozocsatorna rendszer zsilipes elosztorendszeret tanulmanyozva, es azon atkelve is. Csendes kis varos, dia domingo, mindenki aludt. Irany tovabb. A meseta utan bemutatkozott a senda. Ez Palencia tartomany altal a zarandokoknak epitett ut. Van par hatranya. Egyreszt az orszagut mellett halad, masreszt szornyu a burkolata. Minden lepesre vigyazni kell, nehogy az ember bokaja kimenjen. Arnyekrol meg csak beszelgetni lehet. Volt ket kis falucska kozben kuttal, arnyekkal. Ez volt ertekelheto a sendaban. Elballagtunk Villacazar de Sirgaig. Nagyon szep kis varosak, valamikor a templomos lovagok kozpontja volt itt. XII szazadi templomban imadkoztunk este, hihetetlen varazsa van ezeknek a regi templomoknak, a legkoruknek, a mereteiknek, es abba belegondolni, hogy majd 900 eve allnak, mukodnek. Este vacsora, telefon haza mert internet az egesz faluban sincs, majd pihi.
Magyarazaott este a Hospitalero valami fiestarol, de 1/2 kilenckor a falucska kihalt volt, aludni tertunk.
A fiesta 11-kor kezdodott. Az ablakunktol, kb 10 m-re kezdett el jatszani a zenekar, es reggel 5-ig abba sem hagyta. Mas ritmusban elnek, mi meg csak vendegek vagyunk, akiket egyebkent mindenhol szivesen latnak.
Igy alvasrol, csak attetelesen lehet beszelni. Reggel nem volt nehez felkelni. Paran akkor tamolyogtak meg haza. Reggel lattam a TV-ben mikozben reggeliztem, hogy valamifele allami unnep lehetett, legalabb is a Kiraly mutogattak, kulonbozo koszoruzasok, es meg legibemutatorol is remlenek kepek. Ezt mar Carrion de los Condesben lattam egy barban, ahol mar a szokasosnak mondhato reggelimet majszoltam. Csak ma atvagtak, mert kb ketszer annyit kertek erte mint eddig barmikor. Pedig nem volt nagyobb. Ilyen is eri a messzirol jott embert.
A varoska gyonyoru. Megerne par napot, de a modern kor zarandokanak nincs minden varosra egy ket honapja, mert akkor csak evek multan terne haza, lehet, hogy tobb ismerettel mint igy, de ez most nem errol szol. Mindent megneztem, mit a sors elem hozott, es mara kb. ennyi. Ami ezutan kovetkezett, 23,7 km-en arra semmi szepet nem tudok mondani. Kedves utanam jovok. Ne gondoljatok, hogy majd itt sik terep lesz, es akkor lehet menni 40 km-eket. Ez a 23 km sik terep volt, nagyjabol nyil egyenes. Elso 5 km aszfaltozott ut, utana nagy barna kovek kiszamithatatlan elrendezodesben, nehogy fel tudjal nezni. A nap pedig vegzi a dolgat. Arnyek sehol. Lelekoloen monoton. Ez is a Camino. Caldadilla de la Cuezaban volt egy Albeurge, de nagyon baratsagtalan volt a Hospitalero, igy tovabb mentunk. Ledigos elott kb 2 km-rel begorcsolt a labam menet kozben, alig vonszoltam be magam. Lehet ez tulterhelestol. Itt aztan bekentem mindennel, es kb. fel ora alatt helyreallt a rend. Zuhanyzas, mosas, teregetes, egy ora alvas, es azert irok csak most, mert amikor megerkeztunk akkor nem volt jo a net. Azota valamit javitottak rajta.
Hat ennyi velem az elmult ket napban. Jo hetet mindenkinek, ha lesz net, ujra jelentkezem. Ugy tervezem, hogy Leon utan csokkentem a tempomat, ott keszitek egy napi tervet, mert a hazaut napja adott, es ahhoz kepest jol haladtam.
Koszonom mindenkinek a biztato szavakat, jol esnek, felhasznalom Oket.
Ezen a gorcson kivul, tovabbra sincs semmi bajom, ezt meg jelzesnek fogom fel.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg jól érzékeled a tampód!Ha így haladsz 10-nappal előbb kellene hazaérkezned!!!!Ne rohanj!!!ZARÁNDOKOLJ!!!

    VálaszTörlés
  2. "Saját ritmusodban jó úton jársz,célra is találsz "Itt nem kzárolag csak Santiago de Compostelára gondolok .
    V. Zsu

    VálaszTörlés